Gradina Visurilor

Despre orhidee

Indiferent de categorie dorim sa le avem si sa ne bucuram de frumusetea lor desavarsita. Pentru a avea sanse cat mai mari ca planta sa se dezvolte, intr-un mediu “artificial” apropiat de cel natural un rol important il are amplasarea ei in ghiveciul potrivit.

Clasificarea orhideelor:
Dupa zona  in care se gasesc radacinile orhideelor avem:

- terestra: au tuberculi sau rizomi si se dezvolta in pamant normal;
- epifita : majoritatea radacinilor sunt aeriene;
- litofita: cresc pe sol uscat si pietros.

Indiferent de categorie dorim sa le avem si sa ne bucuram de frumusetea lor desavarsita. Pentru a avea sanse cat mai mari ca planta sa se dezvolte, intr-un mediu “artificial” apropiat de cel natural  un rol important il are amplasarea ei in ghiveciul potrivit.Va putem spune ca cele mai bune ghivece pentru orhideele epifide si lithofite sunt cele care au urmatoarele caracteristici:
In primul rand ghivecele trebuiesc sa fie transparente de marimi diferite functie si de marimea plantei si sistemului radicular.
 
In cadrul firmei Gradina Visurilor noastra puteti gasi ghivece pentru aceste plante deosebite la preturi acceptabile si dimensiuni variate.
                                                                                
 
Totodata firma GradinaVisurilor va ofera pamant special necesar transplantarii.
 
In general orhideele prefera ca radacinile sa fie inghesuite (ghivecele cat mai mici dar fara a exagera) . Nu este nici o problema daca radacinile chiar au iesit in afara, nu trebuie sa alergam cu un ghiveci mai mare, transplantarea facandu-se doar in cazul in care scoarta in care e plantata s-a deteriorat sau, dupa caz.
Amestecul in care este necesar sa se gaseasaca radacinile este format din scoata si turba.
- Transplantare anuala: Dendrobium, Miltonia, Paphiopedilum si Phalaenopsis si hibrizii lor.
- Transplantare la 2 ani: Cattleya, Dendrobium, Oncidium, Odontoglossum si hibrizii lor.
- Transplantare la 3 ani: Cymbidium si  Vanda .
 

De ce ghivece trasparente? (in general de plastic) deoarece putem urmari gradul de umiditate si condens sau chiar culoarea radacinilor care este un criteriu in necesitarea udarii sau surplusului de apa. Deasemenea, exista radacini la unele orhidee (Phalaenopsis), capabile de fotosinteza, transparenta ghiveciului lasand lumina sa ajunga la radacini;
-sa aiba gauri de scurgere pentru o buna eliminare a surplusului de apa de la udare;
-sa aiba tavita care pe langa rolul de a colecta apa in plus, formeaza la baza ghiveciului un strat freatic, de unde prin capilaritate apa ajunge la radacinile plantei. Deoarece orhideele sunt iubitoare de umiditate, putem pune in tavita un strat de pietricele si apa. Aveti grija ca nivelul apei sa fie sub nivelul pietrelor - nu lasati niciodata apa sa atinga partea de jos a ghivecelor pentru ca se vor deteriora radacinile.

-Pot fi folosite de asemenea si alte ghivece  de lut, plastic mat etc. Aceste ghivece pot fi utilizate numai la orhideele terestre.
Pentru decor se pot folosii si alte ghivece de lut sau decorative conditia ar fi ca in aceste ghivece sa se regaseasca ghivecele de plastic mai sus mentionate.

Publicat la data: 21 Iunie 2009

Galerie foto

Gradina-Visurilor galerie foto
Gradina-Visurilor date de contact

SC RDN GRADENDO SRL

Adresa:
Timisoara
Str. Maresal C-tin Prezan, Nr. 119

Email:
office@gradinavisurilor.ro

Radu Greavu
Tel mobil:
- 04-0724234117
- 04-0745322888


» scrie-ne!

Gradina-Visurilor cuvinte cheie