Gradina Visurilor

LUCRARILE DE TOAMNA DIN GRADINA

LUCRARILE DE TOAMNA DIN GRADINA Chiar daca zilele in care puteti sta afara sunt din ce in ce mai putine, orele calde de toamana se numara printre cele mai frumoase din an.

  LUCRARILE DE TOAMNA DIN GRADINA

 
Chiar daca zilele in care puteti sta afara sunt din ce in ce mai putine, orele calde de toamana se numara printre cele mai frumoase din an.
In aceasta perioada sunt in forma maxima ierburile decorative, una dintre cele mai frumoase plante din aceasta categorie este Molinia arundinacea.Multi copaci si arbusti se impodobesc acum cu un frunzis colorat de toamna.Pe langa frunzis la fel de interesante sunt si  fructele decorative.
Gradinarii de la Gradina Visurilor va prezinta lucrarile de sezon  pentru aceasta perioada.
 
FLORILE
Pentru rondouri este perioada optima de a planta bulbii florilor de primavara(lalele narcise, zambile)
Perioada optima este si plantarea crizantemelor din ghiveci in gradina, dupa ofilirea florilor plantele au mai multe sanse de supravietuire daca sunt acoperite cu vreascuri de brad sau scoarta decorativa
 
ARBUSTI SI PLANTE MEDITERANEENE
Aceasta perioada este optima pentru plantarea arbustilor si a arborilor.
Cand temperatura exterioara scade sub 4-5 grade C, este momentul de muta plantele mediteraneene  de pe terase, balcoane  in spatii de iernat unde temperatura sa nu scada sub 10 grade C si sa fie luminoase.
Maslinul se poate lasa afara pana cand temperatura scade pana la -3 grade C.
Socul de ger va determina inflorirea in primavara urmatoare,atentie insa a nu se lasa afara dupa ce temperaturile scad sub -4 grade C.
Pentru plantele deja plantate afara dar totusi sensibile la temperaturile din timpul iernii va recomandam sa invelitii in totalitate planta in folie cu bule de aer, din loc in loc faceti mici orificii pe unde planta sa poata respire.
Frunzele uscate colectate nu le aruncati ci folositile la(movilirea) acoperirea butucilor de trandafir si a a altor plante a caror radaciana este sensibila la frig, sau a plantelor de vara din ghivece.Pentru ca vantul sa nu sufle frunzele acoperitile cu o plasa de sarma.
Protejati baza tulpinii de arbori si arbusti mai sensibili cu movile de frunze, scoarta decorativ, vreascuri.
In acest timp este perioada optima de a obtine butasi(lemn cainesc, salcie) si de ai planta in scopul obtinerii de noi plante.
Pe timpul iernii butasii se tin in tavite cu nisip permanent umed si la o temperature de aprox. 10 grade C.
 
IERBURILE ORNAMENTALE, GAZONUL
Legati acum tufele de ierburi decorative.
Gazonul se tunde pentru ultima data.Golurile din gazon se mai pot inca insamanta.
Frunzele rezultate de la arburi si arbusti se strang de pe suprafata gazonului deoarece acopera firele de iarba si nu lasa lumina soarelui sa ajunga la ele.
 
FERTILIZAREA
In aceasta perioada nu se mai fac fertilizari de niciun fel nici la plante nici la gazon, singura exceptie o fac plantele care infloresc acum sau in iarna.
Fertilizarea in acest moment duce la acumularea in sol de substante care duc la intoxicarea radacinilor putand astfel sa pierdem plante dragi.Excesul de fertilizant acum duce la scaderea rezistentei la frig a plantei.
 
UDAREA
Se face mai rar la plantele din ghivece deoarece urmeaza o perioada de repaus vegetative, udarea se face atunci cand solul de la suprafata este uscat.
Daca in aceasta perioada lipsesc precipitatiile se pot uda atat plantele din gradina, gazon etc.
 
ALTE LUCRARII
Odata cu venirea anotimpului rece, se curata uneltele de gradinarit, pentru a le putea lasa curate in magazia cu scule si unelte, cele cu motor se  curata, verifica se ascut cutitele se schimba eventualele piese deteriorate.
Ghivecele de plastic se spala cele de ceramica se curata de pamant si alge cu o perie aspra si se pun si ele in magazia de unelte.
 
Personalul calificat de Gradina Visurilor va sta la dispozitie cu o gama variata de lucrari de sezon.
Pentru a economisi timpul dumneavoastra, nu ezitati sa ne contactati la adresa de     e-mailoffice@gradinavisurilor.ro sau telefonic.

Publicat la data: 20 Noiembrie 2015

Gradina-Visurilor galerie foto
Gradina-Visurilor date de contact

SC RDN GRADENDO SRL

Adresa:
Timisoara
Str. Maresal C-tin Prezan, Nr. 119

Email:
office@gradinavisurilor.ro

Radu Greavu
Tel mobil:
- 04-0724234117
- 04-0745322888


» scrie-ne!

Gradina-Visurilor cuvinte cheie